Συνεργάτες και Βιογραφικά

Συνεργάτες

 

Διευθυντής Σύνταξης: 
 
Δρ. Αχιλλέας Ε. Γεωργιάδης, Ρευματολόγος
 
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1971. Έλαβε την ειδικότητα της Παθολογίας και το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1977. Εργάστηκε για δύο χρόνια στη Ρευματολογική Κλινική του νοσοκομείου Cochin των Παρισίων σε θέση επιμελητή, όπου και έλαβε την ειδικότητα της Ρευματολογίας. Παράλληλα έλαβε και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Rene Descartes των Παρισίων (1979). Στη συνέχεια και για 4 χρόνια εργάστηκε στην Ρευματολογική Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών ως επιμελητής.Από το 1985 μέχρι το 1994 εργάστηκε στην φαρμακευτική εταιρεία Ciba-Geigy ως επιστημονικός διευθυντής (medical director).Από το 1995 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με την Ιδιωτική Γυναικολογική Κλινική ΛΗΤΩ, ως διευθυντής του τμήματος Οστεοπόρωσης και Παθήσεων των Αρθρώσεων, ενώ παράλληλα είναι και υπεύθυνος ρευματολόγος του Ταμείου Υγείας των Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Την τελευταία 15ετία έχει συνεργαστεί με πολλές φαρμακευτικές εταιρείες ως επιστημονικός σύμβουλος. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 150 άρθρα και περιλήψεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά καθώς και 9 μονογραφίες, ενώ έχει δώσει περισσότερες από 600 διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για θέματα σχετικά με το μυοσκελετικό σύστημα. Είναι Διευθυντής Σύνταξης και των Ιστοτόπων www.myoskeletiko.com και www.osteonews.gr. 
 
Μόνιμοι Συνεργάτες:
 
 
Σπύρος Ν Νίκας, Ρευματολόγος, 
 
Καπλάνη 5, Ιωάννινα, Τηλ: 26510 39048, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Παν/μιου Ιωαννίνων ,Ειδικότητα  στη Παν/κη Ρευματολογική κλινική του ΠΠΓΝ Ιωαννίνων, Εκπαίδευση με υποτροφία στην Αγγλία, στο Russells Hall Horpital, Birmingham, στον υπέρηχο μυοσκελετικού, Εκπαιδευτής στην Ελλάδα  στον υπέρηχο μυοσκελετικού (μέλος της ομάδας MITOS), σε ελληνικά & διεθνή σεμινάρια. Μέλος της συγγραφικής ομάδας του επιστημονικού βιβλίου « ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΊΑ» εκδόσεις Focus on Health Ltd , 2014 19 Επιστημονικές Δημοσιεύσεις  σε ξενόγλωσσα  περιοδικά (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=nikas+sn). Δημιουργία & Επιστημονική επιμέλεια του ιατρικού εκπαιδευτικού site: www.RheumatologyUS.gr. Επιστημονική επιμέλεια του επιστημονικού newsletter της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρίας  (από τον 9/13). Πάνω από 40  επιστημονικές ομιλίες – εισηγήσεις σε Ελληνικά & Διεθνή συνέδρια 
Επιστημονικός συνεργάτης της Παν/κης Ρευματολογικής Κλινικής ΠΠΓΝ Ιωαννίνων. Μέλος και εισηγητής σε συνέδρια  της ΕΕΜΜΟ  (Ελλην Εταιρία Μεταβολισμού των οστών). Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρίας  (Eιδικός Γραμματέας, 12/2014).
 
 
Δημήτρης Καρόκης, Ρευματολόγος,
 
Μαιζώνος 20, Πάτρα, Τηλ. 2610225439, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Ο Ιατρός-Ρευματολόγος Δημήτρης Καρόκης, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1967. Αφού αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Πατρών, εισήχθη το 1984 στο Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο του 1990, και τον Οκτώβριο του ιδίου χρόνου ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Ιατρός. Ειδικεύτηκε στην Παθολογία και Ρευματολογία στο 401 ΓΣΝΑ, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και το Ρευματολογικό Τμήμα του Dudley Group of Hospitals, UK, από το 1993 έως το 1999. Το 2002-2003 μετεκπαιδεύτηκε στο ίδιο κέντρο (Dudley Group of Hospitals, UK), με ιδιαίτερη έμφαση στην υπερηχογραφία του μυοσκελετικού συστήματος, και την χρήση των βιολογικών παραγόντων στην θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές θέσεις, νοσοκομεία και μονάδες του Ελληνικού Στρατού, και αποστρατεύτηκε (με αίτησή του) το 2010 με το βαθμό του Συνταγματάρχη (Γενικού Αρχιάτρου). Είναι κάτοχος διπλώματος Master's (MSc) στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Birmingham (UK) (2008). Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια και σεμινάρια της ειδικότητάς του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε πολλά από αυτά σαν ομιλητής και εκπαιδευτής, και είναι συγγραφέας αρκετών επιστημονικών εργασιών, δημοσιευμένων σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. Είναι o πρώτος Έλληνας Ρευματολόγος που έλαβε επίσημη άδεια από το ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας) για τη διενέργεια υπερηχογραφημάτων του μυοσκελετικού (2004). Επίσης, είναι επικεφαλής της ομάδας MITOS, που έχει σκοπό την εξάπλωση της υπερηχογραφίας του μυοσκελετικού στην Ελληνική Ρευματολογική κοινότητα και την εκπαίδευση των Ελλήνων Ρευματολόγων. Με την ιδιότητα αυτή, είχε την τιμή και την ευθύνη να είναι επικεφαλής διοργανωτής των σεμιναρίων υπερηχογραφίας του μυοσκελετικού για ρευματολόγους που διοργανώνονται από την ομάδα MITOS υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ρευματολογίας (EULAR) και της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας. Από τον Νοέμβριο 2013 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την «απεικόνιση στα Ρευματολογικά νοσήματα» της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας (ΕΡΕ), καθώς και του αντιπροσώπου της ΕΡΕ στην αντίστοιχη ομάδα εργασίας της Ευρωπαϊκής Ρευματολογικής Εταιρείας (EULAR). Τον Δεκέμβριο του 2014 εξελέγη μέλος του Προεδρείου της Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδας. Είναι απόφοιτος του Διεθνούς Μετεκπαιδευτικού Κέντρου Ιατρικού Βελονισμού (Αθήνα, 2004-2006) και από το 2009 είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του Κέντρου. Κατά τα έτη 1999-2002 λειτούργησε ιδιωτικό ιατρείο στη Μυτιλήνη και την περίοδο 2003-2005 στην Αθήνα. Από το 2006 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Πάτρα.
 
 
Σταυρούλα Δικαίου, Ρευματολόγος, 
 
Λ. Σουνίου 61, Μαρκόπουλο, 2299024466, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
 
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Έλαβε την ειδικότητα της Ρευματολογίας στην Ρευματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας έλαβε μέρος στην εκπαίδευση των νοσηλευτριών της νοσηλευτικής σχολής του νοσοκομείου και παρακολούθησε τις εργασίες του Ρευματολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Hammersmith Hospital-Royal Postgraduate Medical School of London, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Dr.Kevin Davis και ιδιαίτερα την θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με νόσο Buerger .  Έχει εργαστεί ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στο 4ο Τεχνικό και Επαγγελματικό Λύκειο Χαλανδρίου στο τμήμα παραϊατρικών επαγγελμάτων. Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά ( Hellenic Rheumatology, Clinical and Experimental Rheumatology) και παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών σε συνέδρια ( VII Mediterranean Congress of Rheumatology-Athens, IX Conference of the South East European Society for Neurology and Psychiatry-Thessaloniki, XII Congress of European Association of Internal Medicine-Alicante Spain, XII Hellenic Congress of Rheumatology-Athens). Έχει λάβει μέρος ως ομιλήτρια σε συνέδρια της Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία -ΕΠΕΜΥ ( χρόνιος νευροπαθητικός πόνος-αιτιοπαθογένεια-διάγνωση-θεραπεία, φλεγμονώδης οσφυαλγία). Τον Δεκέμβριο του 2014 εξελέγη ταμίας στην Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία.Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας από το 1995.
 
 
Σχεδιασμός ιστότοπου: Digicraft, Β. Γεωργιάδη, Αρχιτέκτων
 
Eπιμέλεια ιστότοπου: Digicraft
 
© www.myoskeletiko.com 2011